cpt. Cook
 

Aligot

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Aligot

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  120 dkg brambor, 4 lžíce másla, 3/4 šálku mléka, 6 stroužků česneku, 34 dkg tvrdého sýra Cantal (nebo kombinace čedaru a mozzarelly), 1/2 šálku ricotty, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Aligot je tradiční jídlo z Auvergne, drsné a hornaté jihofrancouzské oblasti. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, asi 20 minut. Vodu slejeme a brambory rozmačkáme vidličkou nebo lisem na brambory. Pak na mírném plameni vmícháme máslo, mléko a polovinu utřeného česneku, přidáme sýr a mícháme dřevěnou vařečkou, dokud se nerozpustí a nedělá vlákna. Dochutíme solí a mletým pepřem. Přidáme zbytek česneku a podáváme horké v nahřátých miskách a se lžící.
vloženo 19.09.2014    zobrazeno 2325x    verze pro tisk

Bramborová kaše

Bramborová kaše zapečená s vuřty a zelím

Bramborová kaše zapékaná

Bramborová nastavovaná kaše

Bramborové škubánky

Colcannon

Jemné škubánky

Lepenec

Lepenice

Lepenice

Lepenice

Nákyp z bramborové kaše

Nastavená bramborová kaše

Slovácká kocmrnda

Slovácká kocmrnda

Škubánky

Škubánky

Škubánky s mákem