cpt. Cook
 

Aligot

Aligot

Bramborová kaše

Bramborová kaše zapečená s vuřty a zelím

Bramborová kaše zapékaná

Bramborová nastavovaná kaše

Bramborové škubánky

Irsko   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Colcannon

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  415 dkg brambor, 415 dkg kapusty, 1/2  pórek, 1.15 dl smetany, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 7.15 dkg rozpuštěného másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané a nakrájené brambory vaříme v osolené vodě asi 15 minut doměkka, pak je zcedíme a rozmačkáme. Nahrubo krájenou kapustu povaříme v malém množství vody asi 10 minut také do změknutí, zcedíme ji a nakrájíme najemno. Pórek nakrájený na tenká kolečka povaříme ve smetaně asi 5 minut a měkký jej přimícháme i s kapustou do brambor, dochutíme podle potřeby solí a mletým pepřem. Teplou směs dáme do hluboké mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého nalejeme rozpuštěné máslo. V něm si před nabíráním stolovník omočí lžíci.

www.tacos.cz Colcannon je tradiční irský pokrm podávaný během rodinných svátků, ukrývala se do něj stříbrná mince pro radost nálezce.

vloženo 03.02.2013    zobrazeno 2234x    verze pro tisk

Jemné škubánky

Lepenec

Lepenice

Lepenice

Lepenice

Nákyp z bramborové kaše

Nastavená bramborová kaše

Slovácká kocmrnda

Slovácká kocmrnda

Škubánky

Škubánky

Škubánky s mákem