Těstoviny s paprikovou omáčkou [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Těstoviny s cibulovou natí a vejci

Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny s hráškem
(Pasta chi piseddi)

Těstoviny s kousky rajčat
(Pasta con salsa di pomodoro a pezzi)

Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou

Těstoviny s luštěninami

Těstoviny s ořechovým pestem z červené řepy

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny s paprikovou omáčkou

Salsa ai peperoni

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg krátkých těstovin, 1/2  zelené papriky, 1/2  žluté papriky, 1/2  červené papriky, 4  ančovičky, 1/2 dl panenského olivového oleje, 1/2 lžička kaparů, 1/2 stroužek česneku, 1/2  feferonka, sůl, zelená petrželka na ozdobu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Papriky opečeme v troubě, na grilu nebo na plotýnce sporáku, až jim zčerná slupka. Na chvíli je uzavřeme do mikrotenového sáčku a potom oloupeme. Nakrájíme je na tenké proužky a dál na malé kostičky. Postupně nakrájíme na drobno i oloupaný česnek, kapary a feferonku s ančovičkami. Krátké těstoviny uvaříme al dente, vodu slijeme, propláchneme je pro schlazení studenou vodou a v míse promícháme s olivovým olejem. Přidáme většinu z připravených nasekaných surovin, lehce promícháme, případně dosolíme. Podáváme zakápnuté olejem, navrch dáme pár kousků kapar, trošku zbylých paprik a posypeme sekanou petrželkou.
vloženo 12.03.2012    zobrazeno 2295x    verze pro tisk