Těstoviny po sicilsku [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny po sicilsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg těstovin, 2 lžíce olivového oleje, 2  lilky, 150 dkg rajčat, 2 stroužky česneku, 2 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř, parmazán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Středně velké lilky nakrájíme na plátky, osmahneme je na olivovém oleji, potom k nim přidáme nakrájený česnek, pokrájená loupaná rajčata a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a povaříme na mírném ohni 30 minut. V jiném hrnci přivedeme k varu velké množství osolené vody, přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Těstoviny scedíme, přendáme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem.
vloženo 12.09.2008    zobrazeno 2446x    verze pro tisk

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Těstoviny s cibulovou natí a vejci

Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny s hráškem
(Pasta chi piseddi)

Těstoviny s kousky rajčat
(Pasta con salsa di pomodoro a pezzi)

Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou

Těstoviny s luštěninami

Těstoviny s ořechovým pestem z červené řepy

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Těstoviny s paprikovou omáčkou
(Salsa ai peperoni)