Těstoviny s ořechovým pestem z červené řepy [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Těstoviny s cibulovou natí a vejci

Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny s hráškem
(Pasta chi piseddi)

Těstoviny s kousky rajčat
(Pasta con salsa di pomodoro a pezzi)

Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou

Těstoviny s luštěninami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny s ořechovým pestem z červené řepy

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10 dkg vlašských ořechů, 6 lžic řepkového oleje lisovaného za studena plus další na pokapání, 150 dkg červené řepy, 1/2 stroužek česneku, 30 dkg linguine, 6 dkg rukoly, 6 dkg bazalky, 1/2  citrón, 12.15 dkg kozího sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Rozložte ořechy na plech a pečte je 8-10 minut, dokud nezezlátnou. Mezitím rozehřejte olej na velké pánvi nebo pánvi na smažení na vysokém plameni. Vhoďte omytou, oloupanou a nastrouhanou červenou řepu, dobře osolte a za častého míchání ji 5-6 minut smažte, dokud nebude lehce průsvitná a horká, ale při ochutnání stále křupavá.

www.tacos.cz Odstavte z ohně, vmíchejte česnek a odstavte. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente. Vychladlé vlašské ořechy rozemelte v kuchyňském robotu na jemnou drť. Vmíchejte je do červené řepy a poté v kuchyňském robotu rozmixujte rukolu a většinu bazalky na jemno. Promíchejte je a zkontrolujte chuť.

www.tacos.cz Těstoviny slijte a ponechte si malou naběračku vody. Vraťte těstoviny zpět do pánve a přidejte lžící pesto podle chuti (zhruba dvě třetiny). Vmíchejte vodu z těstovin a citronovou šťávu podle chuti a za stálého míchání krátce povařte na mírném ohni, dokud se omáčka na těstovinách nerozpustí a nepřilne k nim. Těstoviny rozdělte do misek, posypte nadrobeným kozím sýrem a na závěr přidejte zbylé lístky bazalky a zakápněte řepkovým olejem. Ihned podávejte. Pesta bude více, odložte přebytek do lednice a použijte ke kuřecímu masu, rybě nebo vařeným bramborám.

vloženo 15.09.2022    zobrazeno 639x    verze pro tisk

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Těstoviny s paprikovou omáčkou
(Salsa ai peperoni)