Těstoviny s kousky rajčat [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Těstoviny s cibulovou natí a vejci

Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny s hráškem
(Pasta chi piseddi)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny s kousky rajčat

Pasta con salsa di pomodoro a pezzi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg těstovin, 1/2 kg zralých rajčat, 2 dl panenského olivového oleje, 1/2 svazek bazalky, 1/2 stroužek česneku, 15 dkg cibule, 1/2 lžička moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omytá rajčata nařízneme trošku do kříže, spaříme a oloupeme. Rozkrojíme je na čtvrtiny, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky nebo na kostičky. V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme oloupaný a zmáčknutý česnek, přidáme nakríjenou cibuli. Pokud nechcete použít cibuli, zdvojnásobíme množství česneku. Zbarvený česnek odstraníme a na pánev přidáme rajčata, nasekanou bazalku a sůl. Intenzivně povaříme 5 - 6 minut, pokud nám přijde omáčka drsnější, zjemníme ji troškou cukru. Uvařené těstoviny promícháme s omáčkou a servírujeme zakápnuté dobrým olejem.
vloženo 16.03.2012    zobrazeno 2272x    verze pro tisk

Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou

Těstoviny s luštěninami

Těstoviny s ořechovým pestem z červené řepy

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Těstoviny s paprikovou omáčkou
(Salsa ai peperoni)