cpt. Cook
 

Zapražená kapustová polévka s párkem

Zeleninová čorba

Zeleninová míchaná

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka jarní

Zeleninová polévka Julienne

Zeleninová polévka krémová

Zeleninová polévka s ovesnými vločkami

Zeleninová polévka s vločkami

Zeleninová polévka ze Skandinávie

Zeleninová s droždím

Zeleninový krém s celerem

Zeleninový krém s pórkem a brambory

Zelná bílá

Zelná lehká

Zelná polévka

Zelná polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelná polévka slovenská (kapustnica)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/8 kg kysaného zelí, 1/2 l láku ze zelí, 3/4 l vody, moučkový cukr, sůl, mletý pepř, bobkový list, sušené houby, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, klobása
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lák z kysaného zelí a jen trochu zelí dáme vařit s vodou a trochou cukru, solí, kořením a houbami. Na konec zahustíme zátřepkou z kyselé smetany, k níž můžeme přidat rajský protlak. Tato polévka se vaří vždy na Štědrý den a na Silvestra, obvykle se v ní vaří uzená klobása a pak se pokrájená podává v polévce, nebo se v polévce uvaří ztracená vejce. Je to pokrm vydatný a stačí s brambory na večeři nebo i k obědu.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Mléko a klobása nebo vejce v polévce dodají hodnotné bílkoviny, brambory sytí a zároveň spolu se zelím chrání zdraví.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 6698x    verze pro tisk

Zelná s brambory