Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1.15 kg červeného zelí, 1/2 cibule, 15 dkg másla, 1/8 l citrónové šťávy, 1/2 bobkový list, 2 hřebíčky, sůl, 1/8 l červeného vína, 7 dkg moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné zelí jemně nakrouháme. Cibuli nakrájíme na kostičky, podusíme na másle, promícháme se zelím a ihned zakapeme citrónovou šťávou. Okořeníme bobkovým listem, hřebíčkem a solí, přidáme červené víno a zasypeme cukrem. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni 50 minut. (V tlakovém hrnci je hotové za 20 minut.) Dušené červené zelí s citrónovou šťávou a vínem má osvěžující a jemnou chuť. Podáváme s bramborovými knedlíky.