cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

Nákyp z kysaného zelí

Plněné zelí

Plněné zelí Camburat
(Choux farci Camburat)

Plněné zelné listy

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Sladkokyselé zelí

Smažené zelné řízky

Šarišské zelí

Záhorácká fašírka

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

Zelí červené dušené v troubě

Zelí červené na bílém víně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg červeného zelí, 1/2  cibule, 15 dkg másla, 1/8 l citrónové šťávy, 1/2  bobkový list, 2  hřebíčky, sůl, 1/8 l červeného vína, 7 dkg moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné zelí jemně nakrouháme. Cibuli nakrájíme na kostičky, podusíme na másle, promícháme se zelím a ihned zakapeme citrónovou šťávou. Okořeníme bobkovým listem, hřebíčkem a solí, přidáme červené víno a zasypeme cukrem. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni 50 minut. (V tlakovém hrnci je hotové za 20 minut.) Dušené červené zelí s citrónovou šťávou a vínem má osvěžující a jemnou chuť. Podáváme s bramborovými knedlíky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1830x    verze pro tisk

Zelí červené s jablky

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

Zelí hlávkové dušené

Zelí hlávkové na smetaně