cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

Nákyp z kysaného zelí

Plněné zelí

Plněné zelí Camburat
(Choux farci Camburat)

Plněné zelné listy

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Sladkokyselé zelí

Smažené zelné řízky

Šarišské zelí

Záhorácká fašírka

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

Zelí červené dušené v troubě

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí červené na bílém víně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg nastrouhaného červeného zelí, 1/2  cibule, 2 lžíce vody, sůl,  špetka kmínu, 15 lžic bílého vína, 8 dkg tuku, 1/2 rovná lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce octa, moučkový cukr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrouhané zelí vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli, vodu, sůl, kmín a dusíme chvilku odkryté. Potom zelí podlijeme vínem, zakryjeme a dusíme doměkka. Zelí dle chuti omastíme, zaprášíme moukou a ještě chvilku podusíme. Pro jemnější chuť můžeme přidat jedno oloupané, nastrouhané jablko.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2016x    verze pro tisk

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

Zelí červené s jablky

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

Zelí hlávkové dušené

Zelí hlávkové na smetaně