www.tacos.cz Nádivku připravíme takto: cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na lžíci tuku, přidáme půl lžičky papriky, trochu opepříme, osolíme. Sejmeme z ohně a vmícháme mleté maso a rýži.
www.tacos.cz Touto nádivkou plníme zelné listy, zavineme a dobře uložíme vedle sebe do kastrolu, aby se nemohly listy rozvinout, zalijeme rajčatovou šťávou, do které jsme přidali celé pepře, trochu osolíme a vaříme asi 1 a 1/4 hodiny na mírném ohni.
www.tacos.cz Na pánvičce si uděláme jíšku z tuku a mouky. Když zrůžoví, přídáme sladkou papriku, promícháme na ohni a pak přidáme k sarmě. Vše vaříme asi 20 minut na mírném ohni. Nemícháme.
www.tacos.cz Děláme-li sarmu z vinných listů (místo zelných), nezaléváme ji protlakem, ale vodou nebo vývarem z kostí (masoxem) a přidáme lžíci jemně rozsekaného kopru.