cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

Nákyp z kysaného zelí

Plněné zelí

Plněné zelí Camburat
(Choux farci Camburat)

Plněné zelné listy

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Sladkokyselé zelí

Smažené zelné řízky

Šarišské zelí

Záhorácká fašírka

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí červené dušené v troubě

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hlávka červeného zelí, 2  jablka, 2  cibule, 15 dkg rozinek, 1/2 lžička moučkového cukru, sůl, mletý pepř, 3 dl jablečného moštu, 3 dkg tuku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zelí očistíme, opereme a pokrájíme na tenké proužky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na dílky. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky. Dílky jablek, zelí, cibuli, rozinky, cukr, sůl a pepř dobře promícháme, vložíme do vymazané ohnivzdorné misky nebo pekáčku a zalijeme moštem. Povrch zakryjeme alobalem. V předehřáté mírné troubě dusíme asi jednu hodinu. Hotové zelí podle chuti dokořeníme. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovými knedlíky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2359x    verze pro tisk

Zelí červené na bílém víně

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

Zelí červené s jablky

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

Zelí hlávkové dušené

Zelí hlávkové na smetaně