Zelí červené dušené v troubě
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 hlávka červeného zelí, 2 jablka, 2 cibule, 15 dkg rozinek, 1/2 lžička moučkového cukru, sůl, mletý pepř, 3 dl jablečného moštu, 3 dkg tuku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zelí očistíme, opereme a pokrájíme na tenké proužky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na dílky. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky. Dílky jablek, zelí, cibuli, rozinky, cukr, sůl a pepř dobře promícháme, vložíme do vymazané ohnivzdorné misky nebo pekáčku a zalijeme moštem. Povrch zakryjeme alobalem. V předehřáté mírné troubě dusíme asi jednu hodinu. Hotové zelí podle chuti dokořeníme. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovými knedlíky.