Zelený salát
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1
/2 hlávkový salát, 2
15 dkg tykve (cukety, mladé patizony), 1
15 dkg taveného sýra (nejvhodnější je žampiónový nebo s hlívou), 1
/2 lžíce kerblíku nebo libečku,
15 dkg rozpůlených jader vlašských ořechů, 1
/2 menší cibule,
Zálivka: 4 lžíce kořeněného octa, 3 lžíce bílého vína, 2 dl vody, sůl, moučkový cukr, mletý bílý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Salát rozebereme po lístcích, důkladně je opereme a ještě rozkrojíme napůl. Tykev nakrájíme na tenké plátky. Sýr nakrájíme na kostičky. Smícháme víno s kořeněným octem, rozředíme vodou. Salát, tykev, rozsekaný kerblík nebo libeček, sýr, jádra ořechů a nadrobno pokrájenou cibuli promícháme. Zalijeme připravenou zálivkou a necháme na chladném místě stát 2 hodiny, aby se salát dobře rozležel.