6 porcí: 2 hlávkové saláty, 30 dkg rajčat, 30 dkg sterilovaných fazolových lusků, 2 svazky ředkviček,
150 dkg salátové okurky,
Zálivka: 15 dkg hořčice, 15 cl octa, 1/2 dl oleje, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z dobře omytých listů hlávkového salátu osušíme zbylou vodu a rozložíme je na okraji velké mísy. Rajčata pokrájíme na plátky, ředkvičky a okurky na kolečka, fazolky necháme dobře okapat a vše urovnáme na mísu. Zeleninu můžeme pokropit před podáním zálivkou nebo zálivku můžeme podat v omáčníku zvlášť.
www.tacos.cz Příprava zálivky: hořčici rozmícháme s octem v hladkou směs, po kapkách vešleháváme olej a šleháme dále, až zálivka je hladká. Dochutíme ji solí a pepřem. Suroviny můžeme také rozšlehat v mixéru. Zálivku ihned použijeme.