Zeleninový salát z Matsumota
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 30 dkg tykve (nebo banánové tykve), 2 rajčata, 1/4 hlávky zelí, 1
/2 velká cibule,
Zálivka: 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžičky glutasolu (glutaman sodný), 1/4 lžičky sezamového oleje (možno vynechat)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykve oloupeme a nakrájíme na malé špalíčky 0.5 x 2 cm. Rajčata nakrájíme na tenké plátky a rozkrojíme ještě na polovinu. Nejdůležitější je krájení zelí. Použijeme k tomu velice ostrého nože a krájíme 1 - 3 mm tenké proužky. Cibule může být nakrájená nahrubo. Připravíme si zálivku z oleje, cukru, octa, sójové omáčky a glutasolu. Možno přidat též pár kapek sezamového oleje nebo sezamové semínko. Nakrájenou zeleninu smícháme se zálivkou a lehce načechráme. Podáváme ke všem druhům japonského jídla.