Zeleninová pomazánka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kedlubna, 1/2 celer, 1/2 mrkev, 2 rajčata, 2 papriky, 1/2 jablko, sůl, 15 dkg majonézy, 2 lžíce šlehačky, 3 lžíce tvrdého sýra, strouhanka, moučkový cukr, 1/2 citrón
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zeleninu (asi 10 dkg na porci) očistíme, kořenovou podusíme v osolené vodě, ostatní přidáváme syrovou. Zeleninu rozmixujeme nebo umeleme na strojku, zahustíme strouhaným sýrem, případně ještě strouhankou a zjemníme majonézou se šlehanou smetanou. Namažeme na housky pomazané slabě máslem nebo naplníme do rozkrojených vydlabaných žemlí. Je to předkrm nebo zákusek k čaji nebo vínu.