cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dýňový hummus

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  20 dkg tykve, 18 dkg cizrny uvařené nebo z plechovky, 1/2 lžíce tahini, 1/2  citrónu, 1/2 lžička kmínu, 2 lžíce oleje, 1/2 stroužek česneku, 1/2 svazku koriandrových lístků, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájejte dýni na kostky (většinou bez nutnosti loupání) a povařte v páře, až změkne. Nechte vychladnout. Přeneste kostičky dýně do misky kuchyňského robotu. Přidejte slitou cizrnu, půl na půl tahini a citronovou šťávou, drcený kmín, koriandr, oloupaný česnek a olej. Rozmixujte vše do pyré. Dochuťte podle potřeby solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s krekry, chlebem nebo syrovou zeleninou nakrájenou na tyčinky.
vloženo 17.12.2016    zobrazeno 710x    verze pro tisk

Kalifornská pochoutka z tykví

Karamelizované cibule

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka s jogurtem

Mrkvová pomazánka ze žervé

Piemontský zelený česnekový krém
(Agliata verde)

Pomazánka z avokáda

Pomazánka z tykví a ze zelených natí

Pomazánka z tykví s rajčaty

Sterilovaná pomazánka z tykve

Zeleninová pomazánka

Zeleninová pomazánka na topinky

Zeleninová pomazánka se sýrem