cpt. Cook
 

Dýňový hummus

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kalifornská pochoutka z tykví

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  tykve (asi po 300 g), 2 velké cibule, sůl, 4 lžičky octa, 4 lžičky moučkového cukru, 2 lžičky hořčičného semínka, 2 stroužky česneku, mletý pepř na dochucení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykve nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm. Cibuli nadrobno rozsekáme. Obě zeleniny smísíme, osolíme, a zalijeme 2 lžícemi vody. Necháme v chladničce odstát do druhého dne. Druhý den dáme do hrnce ocet, sůl, hořčičné semínko, cukr, prolisovaný česnek, pepř, mírně podlijeme vodou a přivedeme do varu. Přidáme směs tykve a cibule se solí a znovu přivedeme do varu. Směs plníme do vymytých lahví, zavíčkujeme a nesterilujeme. Necháme asi týden uležet. Používáme jako pomazánku na chleba, toasty či rohlíky, ale lze použít i jako hořčice na dochucení pečeného masa.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1765x    verze pro tisk

Karamelizované cibule

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka s jogurtem

Mrkvová pomazánka ze žervé

Piemontský zelený česnekový krém
(Agliata verde)

Pomazánka z avokáda

Pomazánka z tykví a ze zelených natí

Pomazánka z tykví s rajčaty

Sterilovaná pomazánka z tykve

Zeleninová pomazánka

Zeleninová pomazánka na topinky

Zeleninová pomazánka se sýrem