cpt. Cook
 

Dýňový hummus

Kalifornská pochoutka z tykví

Karamelizované cibule

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka s jogurtem

Mrkvová pomazánka ze žervé

Itálie - Piemont   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Piemontský zelený česnekový krém

Agliata verde

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3 dkg zelené petrželky, 1/2 svazek bazalky, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 10 g citrónové šťávy, sůl, mletý pepř, 3 dkg olivového oleje, 20 dkg robioly
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opláchněte petrželku a bazalku, osušte papírovým ubrouskem, zbavte je stonků a nasekejte nadrobno. Očistěný celer nakrájejte na malé kousky. V hmoždíři se solí a česnekem rozdrťte suroviny najemno. Potom přidejte citronovou šťávu, pepř a postupně přimíchávejte panenský olivový olej. V míse nakonec hustou zeleninovou směs dohladka rozmíchejte s měkkým sýrem robiolou nebo ricottou. Podávejte vychlazené jako předkrm s domácím pečivem nebo opečeným chlebem.

www.tacos.cz Česneková omáčka je typická pro Piemont, existuje mnoho verzí (bílá, zelená, žlutá, lilková, atd.). Nachází se v kuchařkách už od konce 14. století.

vloženo 13.06.2012    zobrazeno 1590x    verze pro tisk

Pomazánka z avokáda

Pomazánka z tykví a ze zelených natí

Pomazánka z tykví s rajčaty

Sterilovaná pomazánka z tykve

Zeleninová pomazánka

Zeleninová pomazánka na topinky

Zeleninová pomazánka se sýrem