cpt. Cook
 

Tvarohové šátečky

Tvarohové vdolečky

Tvarohový jogurtový závin

Tvarohový koláč
(Tarte au fromage blanc)

Tvarohový koláč z třeného těsta

Tvarohový křehký závin

Tvarožník

Valašské frgály

Vdolky s dušenými jablky

Vdolky s jablky

Velikonoční bochánek

Velikonoční mazanec

Višňová bublanina

Wachauský meruňkový závin

Zapékaná jablka pod ořechovým těstem

Závin s revení

Závin z lístkového těsta

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Závin z těsta kynutého pod vodou

recept ze stránek www.tacos.cz
1 plech:  215 dkg polohrubé mouky, 115 dkg hladké mouky, 15 dkg moučkového cukru, 20 dkg tuku, 1/2  vejce, 1/2  žloutek, sůl, 15 dkg kvasnic, 4 lžíce mléka, bílek na potření, 715 dkg jablek, moučkový cukr, mletá skořice, rozinka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z mléka a droždí si připravíme kvásek a necháme jej zkynout. Na vál dáme prosátou mouku, sůl, cukr, rozdrobený tuk a zkynutým kváskem vypracujeme tuhé těsto. Vložíme je do vlhké utěrky a ponoříme asi na 2 hodiny do studené vody. Vykynuté těsto vyplave na povrch. Potom je osušíme a vyválíme na dvě stejné placky. První přeneseme na slabě vymazaný plech, poklademe oloupanými, nakrájenými jablky, posypeme cukrem se skořicí a rozinkami. Přikryjeme druhou plackou, okraje přitiskneme, povrch potřeme rozšlehaným bílkem a vložíme do předehřáté trouby. Po zapečení teplotu zmírníme a volně dopékáme. Hotový moučník posypeme vanilkovým cukrem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3065x    verze pro tisk