cpt. Cook
 

Tvarohové šátečky

Tvarohové vdolečky

Tvarohový jogurtový závin

Tvarohový koláč
(Tarte au fromage blanc)

Tvarohový koláč z třeného těsta

Tvarohový křehký závin

Tvarožník

Valašské frgály

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vdolky s dušenými jablky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg hladké mouky, sůl, 3 lžíce pískového cukru, 2.15 dkg kvasnic, 1/2  vejce, 2 dl mléka, 7 lžic oleje, jablko, moučkový cukr, mletá skořice, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do mísy dáme prosátou mouku, osolíme, do důlku v mouce nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek zkynout. Potom přidáme vejce, olej, dobře rozmícháme a za postupného přilévání mléka vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme asi hodinu kynout. Z vykynuté hmoty vykrajujeme lžící stejné kousky, utvoříme z nich malé vdolky, trochu je zploštíme a vložíme na pomoučněný plech, ne těsně vedle sebe. Necháme ještě asi 10 minut kynout a potom pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

www.tacos.cz Jablka oloupáme, nahrubo je nakrouháme, přidáme cukr, lžíci vody a udusíme na kaši. Potom

www.tacos.cz dochutíme cukrem, skořicí a citrónovou šťávou. Upečené vdolky rozkrojíme a potíráme vychladlou

www.tacos.cz jablkovou kaší.

www.tacos.cz

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2011x    verze pro tisk

Vdolky s jablky

Velikonoční bochánek

Velikonoční mazanec

Višňová bublanina

Wachauský meruňkový závin

Zapékaná jablka pod ořechovým těstem

Závin s revení

Závin z lístkového těsta

Závin z těsta kynutého pod vodou