Velikonoční bochánek
recept ze stránek www.tacos.cz 1 dávka: 40 dkg hladké mouky, 10 dkg rostlinného tuku, 7 dkg moučkového cukru, 2 dkg kvasnic, 2 dl mléka, 3 žloutky, 15 dkg rozinek, 15 dkg mandlí, 1/2 vanilkový cukr, sůl, vejce na potření
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do mísy rozdrobíme droždí a rozmícháme se špetkou cukru, lžící mouky a několika lžícemi mléka na hladké těstíčko a necháme stát 15 minut, aby vzešel kvásek. Přidáme mouku, žloutky, cukr, sůl, rozpuštěný tuk a mlékem zaděláme těsto. Přendáme ho na vál, přidáme rozinky, sekané mandle, vypracujeme těsto, necháme 1 hodinu kynout, utvoříme bochánek, dáme na plech na alobal, necháme 1 hodinu kynout, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a hodinu pečeme v troubě.