zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánev nebo hrnec kápněte olivový olej a na středním plameni 30 sekund restujte papriku a kmín. Přidejte rajčata z konzervy i čerstvá, přiveďte je k varu a pak je 5-6 minut duste pod s pokličkou na mírném ohni, dokud rajčata nezměknou. Mezitím dejte česnek, většinu petrželky, bazalku, mátu, kapary, hořčici, bílý vinný ocet, olej a studenou vodu do kuchyňského robotu a rozmixujte na hladkou pastu. Dochuťte solí a pepřem.
www.tacos.cz Špenát vmíchejte do pánve s rajčaty, dokud nezavadne (na několik minut jej přiklopte pokličkou a znovu promíchejte). Do směsi udělejte důlky a do každého opatrně rozklepněte vejce. Přikryjte vše pokličkou a duste na mírném ohni 6-8 minut nebo dokud vejce neztuhnou. Pánev odkryjte a pokapejte bylinkovou omáčkou. Posypte odloženou petrželkou a chilli vločkami.
www.tacos.cz Příloha: flatbread či chléb