cpt. Cook
 

Vejce z Perche, piperáda s chorizem
(Œuf fermier du Perche coulant, piperade au chorizo bellota)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vejce zapečená se sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6  vajec, 1/2 syrový žloutek, 2 máčené žemle, 15 dkg másla, 3  sardelky, 2  bílky, 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra, tuk na misku a pokropení vajec
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvařená vejce rozpůlíme, žloutky opatrně vybereme, protřeme sítem a umícháme se syrovým žloutkem. Přidáme máčené, vymačkané a prolisované žemle, sardelové máslo a nakonec pevný sníh z bílků. Bílkové půlky naplníme připraveným těstem. Část ho zbude, proto je dáme na dno dobře vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky, na ně naskládáme plněná vejce a navrch je pokropíme ještě tukem a posypeme strouhaným sýrem. Vejce v troubě zapečeme a podáváme je teplá.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1901x    verze pro tisk

Vejce zapékaná v žemlích

Vejce ztracená

Zapečená vejce s cibulí

Zapečená vejce se salsou verde

Ztracená vejce s bešamelovou omáčkou