zkopírováno z http://www.tacos.cz Nevaří se ve skořápce, nýbrž opatrně rozbitá, ve sladkokyselé omáčce, s kterou je podáváme. Uděláme na ni bledou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, okyselíme, okořeníme kmínem a bobkovým listem a povaříme. Pak koření vyjmeme, omáčku zatřepeme kyselou smetanou, a když omáčka opět vře, rozbijeme do ní opatrně vedle sebe vejce, aby zůstala celá a příliš se nerozběhla. Uvaříme je takto na hniličko a podáváme s brambory jako rychlou večeři. Na jaře a v létě kořeníme koprem.
www.tacos.cz Dobrá sestava: Ztracená vejce, brambory, hlávkový salát. Vejce živí bílkovinami, omáčky a brambory sytí, salát přidá další látky ochranné, zejména citlivý vitamín C.