cpt. Cook
 

Vejce z Perche, piperáda s chorizem
(Œuf fermier du Perche coulant, piperade au chorizo bellota)

Vejce zapečená se sýrem

Vejce zapékaná v žemlích

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vejce ztracená

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8  vajec, 15 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/8 l vody, 1/2 lžíce octa, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžička hladké mouky, sůl, kmín, bobkový list
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nevaří se ve skořápce, nýbrž opatrně rozbitá, ve sladkokyselé omáčce, s kterou je podáváme. Uděláme na ni bledou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, okyselíme, okořeníme kmínem a bobkovým listem a povaříme. Pak koření vyjmeme, omáčku zatřepeme kyselou smetanou, a když omáčka opět vře, rozbijeme do ní opatrně vedle sebe vejce, aby zůstala celá a příliš se nerozběhla. Uvaříme je takto na hniličko a podáváme s brambory jako rychlou večeři. Na jaře a v létě kořeníme koprem.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Ztracená vejce, brambory, hlávkový salát. Vejce živí bílkovinami, omáčky a brambory sytí, salát přidá další látky ochranné, zejména citlivý vitamín C.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1772x    verze pro tisk

Zapečená vejce s cibulí

Zapečená vejce se salsou verde

Ztracená vejce s bešamelovou omáčkou