cpt. Cook
 

Turecká jogurtová polévka s mátou kadeřavou

Valašská štědračka

Vločková s rajčatovým protlakem

Yayla corbasi
(Jogurtová polévka)

Zakudlaná polévka

Žampiónová polévka

Žampiónová polévka

Žampiónová polévka krémová

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Žampionové velouté s kaštany a smaženým foie gras

Velouté de champignons, châtaignes et foie gras poêlé

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg žampiónů, 30 dkg jedlých kaštanů, 4 plátky foie gras, 1/2  cibule, 2 lžíce olivového oleje, 10 cl bílého vína, 1/2 kostka zeleninového vývaru, 2 dl šlehačky, 1/2 lžíce medu, 1/2 lžíce malinového octa, 6 snítek zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupejte a nakrájejte cibuli, poté očistěte a nakrájejte na plátky houby. Cibuli osmahněte na pánvi na prudkém ohni na olivovém oleji, nechte ji mírně vypotit a přidejte nakrájené houby. Na konci restování odložte stranou něco žampionů na podávání.

www.tacos.cz Podlijte bílým vínem, zredukujte, přidejte tři čtvrtiny kaštanů, kostku zeleninového vývaru a zalijte vodou. Vařte 15 minut. Odstavte z ohně, přidejte smetanu, dochuťte a rozmixujte.

www.tacos.cz Plátky foie gras osolte a opepřete, poté je z každé strany 30 sekund smažte na pánvi bez tuku. Do polévky přidejte lžíci medu a malinového octa a minutu povařte. A rychle servírujte talíře polévky s osmaženými plátky foie gras, posypte je zbylými kousky kaštanů, odloženými plátky hub a několika snítkami nasekané petrželky.

vloženo 18.12.2024    zobrazeno 12x    verze pro tisk