vývar: 150 dkg rybích kostí, 20 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 15 dkg cibule, 15 kuliček celého pepře, 15 kuliček nového koření, 15 bobkových listů, sůl, 2 l vody,
polévka: 30 dkg kořenové zeleniny, 10 dkg cibule, 15 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 1.15 l rybího vývaru, 20 dkg kapra (rybího masa, popřípadě jiker nebo mlíčí), 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 špetka muškátového květu, mletý pepř, sůl,
krutónky: 115 dkg veky, 1/2 stroužek česneku, 3 jarní cibulky, 3 dkg másla, sůl
www.tacos.cz Veku nakrájíme na kostičky a společně s nasekanou cibulkou orestujeme na másle, nakonec přidáme utřený česnek se solí. Hotovou polévku podáváme s krutónky a sekanou petrželkou.