Valašská štědračka
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 lžíce másla, 1/2 cibule, 1/2 vejce, 20 dkg čerstvých hub (nebo desetinu sušených), 1/2 lžíce hladké mouky, 15 dkg pohanky, sůl, vegeta, 20 dkg loupaných brambor, vývar z kostí nebo masoxu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na rozehřátém másle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zamícháme a necháme ji zpěnit. Zalijeme vývarem nebo vodou, dobře rozmícháme a přidáme nakrájené houby. Krátce povaříme, přidáme na plátky nakrájené brambory, propláchnutou pohanku a vše doměkka uvaříme. Do hotové polévky přidáme rozšlehané vejce, necháme přejít varem a dochutíme solí a vegetou.