Náplň: 30 dkg libového vepřového masa, 6 černých hub nebo sušených smržů, 1/2 cibule, 1/2 stroužek česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce sezamového oleje, sůl, mletý pepř,
Omáčka: 2 lžíce medoviny, 6 lžic sójové omáčky, 1/2 lžíce vinného octa, 1/2 lžíce sherry
www.tacos.cz Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody a pak v té vodě 25 minut vaříme. Vyjmeme a odstraníme tvrdé části, zbytek usekáme nadrobno. Rovněž maso usekáme nadrobno. Cibuli a česnek oloupáme a usekáme nadroboučko. Všechno vložíme do rozpáleného oleje a 2 až 3 minuty smažíme. Stáhneme z plotny, přidáme sójovou omáčku a sezamový olej. Osolíme, opepříme a pečlivě promícháme. Spojíme a pečlivě promícháme všechny součásti omáčky.
www.tacos.cz Hotové těsto rozválíme na placku o síle 3 mm a z ní vykrájíme kolečka o průměru 7 cm. Na každé kolečko položíme lžičku nádivky. Pirožky spojíme tak, aby okraje vytvořily krček sáčku a nad nádivkou je stočíme tak silně, aby se nerozlepily. Smažíme na rozpáleném oleji nebo vaříme v páře.
www.tacos.cz Podáváme horké. Zvlášť podáváme omáčku.