Sýrový salát z drůbeže a jablek (pařížský)
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 215 dkg kuřecích prsíček (dušené nebo pečené), 20 dkg ementálu, 2 jablka, 1/2 lžička zelené petrželky, 3 lžíce oleje, 1/8 l kysané smetany, 1/2 lžička vinného octa, špetka moučkového cukru, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso z vařené nebo pečené drůbeže (kuřata, slepice, zbytky z krůty) vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Stejně tak nakrájíme sýr a oloupaná jablka. Přidáme rozsekanou petrželku a vše zalijeme marinádou připravenou z oleje, smetany, octa, soli a pepře. Marinádu před nalitím na salát dobře protřepeme. Salát necháme v chladničce odpočinout.