cpt. Cook
 

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s rozinkami

Rýžový nákyp se sušenými švestkami v červeném víně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Studená rýžová pochoutka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg rýže, 1/2 l mléka, 4 dkg tuku, 8 dkg pískového cukru, 1/2  vanilkový cukr, 1/4 l smetany na šlehání, rybízová šťáva nebo malinová šťáva, 1/2 lžíce sypké želatiny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čistou spařenou rýži uvaříme v mléce na kaši. Potom do ní zašleháme tuk, cukr, vanilkový cukr a želatinu. Necháme vychladnout a pak lehce vmícháme ušlehanou smetanu. Nákyp vložíme do misky vypláchnuté vodou a dáme zchladit. Potom dezert vyklopíme a polijeme ovocnou šťávou.

www.tacos.cz Příprava želatiny: želatinu zalijeme dvěma lžícemi studené vody a necháme asi dvě hodiny nabobtnat. Potom do 1/16 l vařící vody přidáme za stálého míchání okapanou želatinu a ještě horkou vetřeme do krému. Vařit se nesmí!

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1977x    verze pro tisk

Švestkový rýžový nákyp

Trhanec se švestkami

Tvarohový nákyp

Tvarohový nákyp

Tvarohový nákyp s ovocem

Valašská chamula

Žemlovka s jablky

Žemlovka s jablky a ořechy

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka se švestkami a sněhem

Žemlový nákyp s jablky

Žemlový nákyp s vínem