cpt. Cook
 

Rýžový nákyp s meruňkami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rýžový nákyp s rozinkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg rýže, 1.15 l mléka, sůl, 2 dkg másla, 4  vejce, 10 dkg moučkového cukru, citrónová kůra, vanilkový cukr, 10 dkg rozinek, tuk na vymaštění, strouhanka na vysypání formy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rýžovou kaši uvařenou podle samostatného receptu necháme vychladnout. Utřeme máslo, postupně přidáme žloutky a s každým z nich lžíci cukru, posléze citrónovou kůru a vanilkový cukr. Vše promícháme s chladnou kaší a poté vmícháme sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali zbytek cukru, a spařené rozinky. Hmotu přendáme do vymaštěné a vysypané zapékací misky nebo pekáče či kastrolu a upečeme při střední teplotě v předem vyhřáté troubě.

www.tacos.cz Postup můžeme obměňovat například tím, že místo rozinek vložíme do nákypu plátky jablek nebo odpeckované švestky, případně namočené a povařené sušené švestky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2101x    verze pro tisk

Rýžový nákyp se sušenými švestkami v červeném víně

Studená rýžová pochoutka

Švestkový rýžový nákyp

Trhanec se švestkami

Tvarohový nákyp

Tvarohový nákyp

Tvarohový nákyp s ovocem

Valašská chamula

Žemlovka s jablky

Žemlovka s jablky a ořechy

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka se švestkami a sněhem

Žemlový nákyp s jablky

Žemlový nákyp s vínem