cpt. Cook
 

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka bez jíšky

Rajská italská omáčka

Rajská omáčka s jablky na roštěnky

Rajská s klobásem

Sacivi

Salsa española

Smetanová citrónová omáčka

Smetanová houbová omáčka

Smetanová koprová omáčka

Smetanová křenová omáčka

Smetanová okurková omáčka

Smetanová omáčka

Smetanová žampiónová omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sterilovaná orientální tykev

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  tykve (po 300 g), 3 lžíce rostlinného oleje, 6  cibulí, 15 stroužků česneku, 1/2 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžička pálivé papriky, 15 lžic sójové omáčky, sůl, 1.15 hrnečku rajčatového protlaku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykve (cukety, kabačky, patisony) omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme tykve, koření a oloupaný, na plátky nakrájený česnek, sójovou omáčku, osolíme, a znovu podusíme asi 30 minut. Nakonec přidáme protlak a ještě dodusíme. Horkou směs naplníme do čistě vymytých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 85 °C 15 minut. Podáváme k čínským nebo k japonským jídlům, kde se servíruje bílá neslaná rýže.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1959x    verze pro tisk

Sugo bolognese
(Boloňské ragú)

Sýrová kořeněná omáčka

Sýrová omáčka

Šťovíková omáčka

Šunková omáčka