Sterilovaná orientální tykev
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 2 tykve (po 300 g), 3 lžíce rostlinného oleje, 6 cibulí, 15 stroužků česneku, 1/2 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžička pálivé papriky, 15 lžic sójové omáčky, sůl, 1.15 hrnečku rajčatového protlaku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykve (cukety, kabačky, patisony) omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme tykve, koření a oloupaný, na plátky nakrájený česnek, sójovou omáčku, osolíme, a znovu podusíme asi 30 minut. Nakonec přidáme protlak a ještě dodusíme. Horkou směs naplníme do čistě vymytých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 85 °C 15 minut. Podáváme k čínským nebo k japonským jídlům, kde se servíruje bílá neslaná rýže.