Smetanová okurková omáčka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 dkg másla nebo rostlinného tuku, 3 dkg hladké mouky, 1/4 l vody nebo vývaru z kostí, sůl, špetka mletého pepře, trochu moučkového cukru, citrónová šťáva, 1/2 lžíce kopru, 1/4 l kysané smetany, 1/2 menší salátová okurka, 1/2 žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou dobře rozmícháme a pak rozvaříme s vývarem nebo vodou. Přidáme sůl, pepř, cukr, omáčku zakapeme citrónovou šťávou, přidáme kopr, hustou smetanu a oloupanou, semen zbavenou a na kostičky nakrájenou okurku. Omáčku už jen krátce převaříme, pak do horké vešleháme žloutek. Podáváme na vařená masa.