Smetanová okurková omáčka - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 dkg másla nebo rostlinného tuku, 3 dkg hladké mouky, 1/4 l vody nebo vývaru z kostí, sůl,  špetka mletého pepře,  trochu moučkového cukru, citrónová šťáva, 1 lžíce kopru, 1/4 l kysané smetany, 1 menší salátová okurka, 1  žloutek
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou dobře rozmícháme a pak rozvaříme s vývarem nebo vodou. Přidáme sůl, pepř, cukr, omáčku zakapeme citrónovou šťávou, přidáme kopr, hustou smetanu a oloupanou, semen zbavenou a na kostičky nakrájenou okurku. Omáčku už jen krátce převaříme, pak do horké vešleháme žloutek. Podáváme na vařená masa.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka