zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou klobásu, tuk slijeme do jiného hrnce, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme nakrájenou kapii a zalejeme červeným vínem. Podusíme, dokud není paprika měkká. Na tuku a másle pak osmahneme nakrájenou cibuli, vsypeme cukr a nakonec přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalejeme studenou vodou, rozmícháme a okořeníme mletým či drceným kořením: bazalka, pepř, hřebíček, nové koření, citrónová kůra a bobkový list. Necháme chvíli povařit (na chvilku můžeme vložit sušenou feferonku). Pak omáčku rozmixujeme, přidáme rajčatový protlak a prohřejeme s klobásou a kapií.
www.tacos.cz Příloha: rýže a strouhaný sýr