Rajská s klobásem - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 klobásy, 3 cibule, 1/2 lžičky mleté papriky, 1 dl červeného vína, 2 lžíce másla, 3 lžičky cukru krupice, 2 lžíce hladké mouky, mletý pepř, 2 hřebíčky, citrónová kůra, 4 kuličky nového koření, bobkový list mletý, sušená bazalka, 8 dkg rajčatového protlaku
Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou klobásu, tuk slijeme do jiného hrnce, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme nakrájenou kapii a zalejeme červeným vínem. Podusíme, dokud není paprika měkká. Na tuku a másle pak osmahneme nakrájenou cibuli, vsypeme cukr a nakonec přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalejeme studenou vodou, rozmícháme a okořeníme mletým či drceným kořením: bazalka, pepř, hřebíček, nové koření, citrónová kůra a bobkový list. Necháme chvíli povařit (na chvilku můžeme vložit sušenou feferonku). Pak omáčku rozmixujeme, přidáme rajčatový protlak a prohřejeme s klobásou a kapií.
Příloha: rýže a strouhaný sýr
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka