Sterilovaná orientální tykev - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 tykve (po 300 g), 3 lžíce rostlinného oleje, 6 cibulí, 5 stroužků česneku, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička pálivé papriky, 5 lžic sójové omáčky, sůl, 1.5 hrnečku rajčatového protlaku
Tykve (cukety, kabačky, patisony) omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme tykve, koření a oloupaný, na plátky nakrájený česnek, sójovou omáčku, osolíme, a znovu podusíme asi 30 minut. Nakonec přidáme protlak a ještě dodusíme. Horkou směs naplníme do čistě vymytých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 85 °C 15 minut. Podáváme k čínským nebo k japonským jídlům, kde se servíruje bílá neslaná rýže.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka