cpt. Cook
 

Slepice (nebo kapoun) pečená

Slepice na divoko

Slepice po horácku

Slepice s drobenkou

Slepice s křenovou omáčkou

Slepice v ořechách

Slepičí křidélka v medu

Smažená kuřecí prsíčka (kotlet Pojarski)

Smažená slepice

Smažené kuře

Smažené kuře po malajsku

Smažené nudle s houbami, kuřecím masem a mrkví

Šiš tavuk
(Kuřecí šiš)

Španělská kuřecí prsa

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Šťavnaté kuře

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 15 dkg anglické slaniny, 1/2  cibule, mletá paprika, sůl, olej na potření
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře nejprve opaprikujeme a pak osolíme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a cibuli na kolečka. Kůži kuřete nařízneme tak, aby se do toho místa mohl vložit tupý nůž, kterým oddělíme kůži od masa. Vzniklé kapsy po celém kuřeti naplníme slaninou a cibulí. Kuře dáme do pekáčku naplněného 1 cm vody a dáme přikryté pokličkou do předehřáté trouby. Po 1/4 h snížíme teplotu na minimum a platí zásada: co 1 kg kuřete, to 1 hodina pečení při občasném obracení a polévání. Na poslední 1/4 hodinu sejmeme pokličku, kuře potřeme olejem a při plné teplotě opečeme dozlatova.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2102x    verze pro tisk

Tavuk doner
(Kuřecí doner)

Thajské kuře

Tojug čigirtmasi
(Kuře s vajíčky)

Tykev zapékaná s pečeným kuřecím masem

Yassa s kuřetem
(Yassa au poulet)