zkopírováno z http://www.tacos.cz Olej rozehřejeme na středním plameni ve větší pánvi. Všechnu zeleninu očistíme a najemno nasekáme. Na pánev přidáme cibuli, celer, mrkev, česnek, rozmarýn a 2/3 nasekané petrželky a restujeme 5 minut. Vložíme mleté hovězí maso, osolíme a opepříme, restujeme 5 minut dohněda. Přilijeme víno a vaříme, dokud se tekutina téměř nevyvaří. Vmícháme oloupaná, nahrubo nasekaná rajčata a na mírném plameni vaříme alespoň 2 hodiny. Průběžně podléváme vývarem, aby omáčka příliš nezhoustla. Poté odstraníme rozmarýn.
www.tacos.cz Těstoviny vaříme v osolené vodě ve větším hrnci, dokud nejsou al dente. Poté je necháme okapat a vložíme do omáčky. Ozdobíme zbývající petrželkou a podáváme horké.