15 porcí: 150 dkg špaget, 1
/2 malý ďas mořský,
150 dkg rajčat loupaných a pokrájených na kousíčky (promačkané, odkapané a zbavené semínek), 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1
/2 cibule, 2 stroužky česneku, 1
/2 snítka zelené petrželky,
Rybí vývar: 1.15 dl vody uvařené s hlavou ďasa mořského, 1/2 cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 mrkve, 1/2 bobkový list, několik kuliček celého pepře, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz V dostatečně velkém kastrolu osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Když cibule začne dostávat nazlátlou barvu, vyjmeme stroužky česneku a přidáme pokrájenou dužninu z rajčat. Necháme chvilku osmahnout a pak přilijeme vývar z ryb. Necháme povařit asi deset minut na mírném ohni. Do omáčky přidáme ďasa mořského v malých kouscích a nadrobno posekanou petrželku. Necháme povařit přibližně dalších deset minut. Přisolíme a stáhneme z ohně.
www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), rychle ji necháme okapat a vhodíme do kastrolu s omáčkou. Dobře promícháme a kastrol postavíme znovu na oheň na několik minut, aby pokrm dostal tu správnou chuť. Podáváme v tomtéž kastrolu.