Špagety s mangoldem
Pasta con le bietole
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 36 dkg špaget, 10 dkg pancetty, 40 dkg mangoldu, 1/2 cibule, 2 rajčata, 4 ančovičky, olivový olej, sůl, mletý pepř, parmazán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Listy mangoldu dvě minuty blanšírujeme v osolené vodě, potom zcedíme a zbylou vodu vymačkáme (mladé lístky stačí jen opláchnout a otřepat vodu). Nakrájíme je na proužky. Na větší pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme k ní na kostičky nakrájenou slaninu. Potom přihodíme rajčata také na kostičky krájená, ančovičky a po pár minutách i mangold. Osolíme a vaříme asi 10 minut. Těstoviny uvařené ve slané vodě al dente přidáme k zeleninové směsi, opepříme, párkrát na pánvi prohodíme, aby se vše promíchalo a podáváme posypané parmazánem.