zkopírováno z http://www.tacos.cz Kůru z chemicky neošetřovaného a dobře omytého citrónu nastrouháme (jen žlutou část, bílá je hořká) a přidáme na pánev k rozehřátému máslu. Přivedeme k varu, pak přilijeme suché bílé víno (můžete zkusit i variantu s brandy), oheň zmírníme a vaříme asi 10 minut, než se omáčka zredukuje do hustoty sirupu. Potom sundáme pánev z plamene a vmícháme pár lžic smetany, postupně přidáme i zbytek. Vrátíme na sporák, přivedeme k varu a pak zase necháme mírně vařit asi 5 minut do zhoustnutí.
www.tacos.cz Mezitím v dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny al dente. Část vody z vaření odložíme, kdyby byla výsledná směs příliš suchá a zcezené těstoviny přidáme do omáčky i s pár lžícemi vody, lehce na pánvi prohodíme. Postupně natřikrát přidáme i čerstvě strouhaný sýr, aby se spojil s omáčkou. Dosolíme a rychle podáváme zakápnuté dobrým olivovým olejem a s mlýnkem na pepř.