Na omáčku Villeroi: 1.15 lžíce másla, 1/2 menší cibule, 1.15 lžíce polohrubé mouky, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 šálek žampiónů, 1/2 šálku šunky nebo vařeného uzeného masa, 1/2 žloutek
www.tacos.cz Kapustu rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě ne zcela do měkka. Necháme ji okapat nebo vodu vytlačíme. Vykrojíme košťál a listy složíme na sebe tak, aby tvořily oválný řízek. Poprášíme každý řízek hladkou moukou a obalíme v připravené omáčce po obou stranách, nebo omáčkou řízky nožem potřeme. Položíme je na prkénko posypané jemnou strouhankou a necháme asi 1/2 hodiny oschnout. Pak řízky obalujeme v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a hned je smažíme. Hotové klademe na papírové ubrousky k okapání oleje, na míse je potřeme máslem.
www.tacos.cz Příloha: vařené brambory sypané petrželkou a saláty