Slanečkový krém
recept ze stránek www.tacos.cz 1 porce: 2 dkg másla, 1.15 dkg hladké mouky, 2 dl vývaru z kostí, 10 dkg slanečka, citrón, mletý pepř, zelená petrželka, 2 dkg žampiónů, 1/2 vejce, 20 dkg vařené rýže, sůl, 15 celých smažených žampiónů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a hladké mouky se připraví světlá zásmažka, která se zalije vývarem z kostí a vše se dobře provaří. Do takto připravené omáčky se přidá rozmělněná nebo jemně nasekaná dávka vykostěných slanečků, citrónová šťáva, mletý pepř, sekaná zelená petržel, podušené kousky žampiónů a hrubě sekaná, natvrdo uvařená vejce. Vše se znovu krátce povaří. Na oválné míse nebo talíři se udělá okraj - věnec z horké okapané rýže uvařené v osolené vodě a střed se naplní omáčkou. Pokrm se nakonec obloží malými smaženými žampióny a zelenou petrželkou. Vhodnou přílohou je zelenina v sladkokyselém nálevu nebo hlávkový salát a bílý chléb.