4 porce: 8 rajčat, 1
/2 lžíce másla, sůl,
Na hašé: 1/2 lžíce másla, 1/2 cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 1.15 šálku mletého masa (vařeného nebo pečeného bílého masa), sůl, mletý pepř, zelená petrželka, 1/2 žloutek, máslo na formu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Po částech ji zalijeme vývarem a vymícháme na hustší omáčku. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a petrželku a po odstavení z ohně zamícháme žloutek. Omytá velká rajčata vydlabeme, dužinu uchováme, osolíme je uvnitř a naplníme hašé. Je-li hašé husté, zředíme je šťávou z rajčat. Naplněná rajčata vložíme do vymaštěné zapékací mísy, podlijeme šťávou, kterou získáme prolisováním dřeně, a zapečeme. Podáváme s vařenými bramborami nebo z poloviční dávky jako předkrm s toasty.
www.tacos.cz Poznámka: Rajčata můžeme plnit dušenými žampióny s cibulkou a petrželkou. Před plněním je spojíme žloutkem stejně jako masité hašé.