Tykvičky plněné skopovým masem
recept ze stránek www.tacos.cz 1 porce: 115 dkg skopového masa, 15 dkg cibule, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, 2 malé tykve, 2 dkg tuku, 2 dl přírodní rajčatové šťávy, 2 dkg másla, 1/2 vejce, 15 cl citrónové šťávy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Libovější skopové maso se jemně umele nebo naseká s cibulí a zelenou petrželkou, podle chuti se osolí a opepří a vše se dobře promíchá. Připravenou směsí se naplní vyhloubené a oloupané nebo omyté tykvičky, které se vloží do tukem vymazaného kastrolu nebo pekáče a částečně se zalijí přírodní řidší rajčatovou omáčkou. Přidá se kousek másla a vše se nechá dusit na mírném ohni. Krátce před dodušením se omáčka zalije vejcem rozšlehaným s citrónovou šťávou. Vhodnou přílohou je rýže.