cpt. Cook
 

Briošky

Cougères s čedarem a chorizem

Ďábel na koňském hřbetě

Frenštátské klobásy zapečené v těstě

Křehké slané tyčinky

Lehký flan s liškami a parmazánem
(Flan léger aux girolles, parmesan et miso)

Mandle slané

Ohnivé meče

Paprikové suflé s olivami

Placičky Šao-Ping

Placičky ze škvarků I.

Placičky ze škvarků II.

Rolky s lososem a bramborami
(Girelle al salmone e patate)

Rozinkové jednohubky

Slané bramborové tyčinky

Slané bramborové tyčinky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slané housky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg hladké mouky nebo polohrubé, 10 dkg tuku, sůl, 3.15 dkg kvasnic, mléko podle potřeby, 1/2 lžičky moučkového cukru do kvásku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do 1/8 l vlahého mléka dáme půl lžičky cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do osolené mouky v míse přidáme kvásek, tekuté vychladlé máslo a ještě asi 1/16 l mléka. Vypracujeme těsto tuhé asi jako na vánočku. Nedáme je kynout, hned začneme dělat housky. Vyválíme váleček, nakrájíme dílky menší než na švestkové knedlíky. Každý díl vyválíme na šišku uprostřed silnější, zašpičatělou. Položíme 3 vedle sebe, upleteme je do poloviny, přehodíme vrchní stranou dospodu a dopleteme. Pleteme volně, aby mohly housky nakynout. Při pletení přehodíme prameny jen asi 4-5 krát, aby houska nebyla dlouhá jako vánočka. Konce dobře stiskneme, aby se při kynutí nerozplétaly. Klademe je na vymaštěný plech a po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme mákem nebo kmínem se solí. Pečeme ve středně teplé troubě. Podáváme při studeném pohoštění k nářezu, k salátům s majonézou a k sýrům. Pečeme je krátce před podáváním, aby byly ještě vlahé.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3795x    verze pro tisk

Slané kremrole

Slané lupínky

Slané preclíky