Těsto: 1/2 kg hladké mouky, 15 dkg kvasnic, 15 dkg tuku, sůl, 2 žloutky, mléko dle potřeby, 115 dkg tuku, 1/2 hrst hladké mouky
www.tacos.cz Příprava těsta: V 1/2 šálku vlahého mléka necháme vzejít kvásek z droždí. V míse smícháme tuk, žloutky, přidáme vzešlý kvásek, sůl, tekutý vychladlý tuk, mouku a dle potřeby přiléváme vlahého mléka. Vypracujeme těsto tuhé jako na koláče a dáme je vykynout. Vykynuté těsto necháme vychladnout, aby se v něm tukový plát nerozehříval. Vyválíme je na čtverce o straně asi 25 cm. 150 g tuku a hrst mouky spojíme a uděláme menší čtverec, který na těsto položíme na koso. Rohy přehneme jako obálku, stiskneme je a rozválíme. To opakujeme celkem šestkrát. Pak těsto rozpůlíme a vyválíme 10 cm široké pruhy v délce plechu. Položíme na ně klobásy a do těsta je zabalíme. Po vykynutí je potřeme vejcem a pečeme ve středně teplé troubě. Je možno použít hotové listové těsto z polotovarů.