zkopírováno z http://www.tacos.cz Do hladké mouky promíchané se špetkou soli přidáváme po lžících horkou vodu, až zpracujeme tužší těsto. Necháme ho asi 1/2 hodiny odležet pod ubrouskem. Pak ho rozválíme na placku (jako na nudle) asi 1-2 mm tlustou. Lehce potřeme vlahým sádlem, přeložíme napůl a znovu rozválíme. Opět potřeme sádlem a znovu přeložíme. Tento proces opakujeme asi pětkrát. Nakonec placku rozválíme a skleničkou (tvořítkem) vykrajujeme placičky. Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými burskými oříšky. Upečeme je na mírně vymaštěném plechu v silně vyhřáté troubé do hnědožluta.
www.tacos.cz Křupavé placičky vytvářejí lístkové vrstvy. Pojídáme je jako zákusek k vínu, nebo se podávají k masitým čirým polévkám.