www.tacos.cz Jakmile cibule změkne, přidejte papriky nakrájené na kolečka a ochuťte je solí, pepřem a chilli. V nouzi lze místo originálních tenkých zelených papriček použít jednu velkou zelenou. Oloupejte slupky z pečených rajčat a ta přidejte je do pánve s cibulí a paprikami spolu s veškerou zbylou šťávou. Rajčata nahrubo rozmačkejte dřevěnou vařečkou a restujte 5 minut na středním plameni. Přidejte medvědí česnek nebo špenát a nechte je minutu zavadnout, poté je stáhněte z ohně. Do směsi zastrkejte na velikost sousta nakrájené kousky chleba (nemáte-li starší chléb, použijte čerstvý, který necháte 5 minut vyschnout v horké troubě). Lžící vytvořte důlky pro vejce a do nich rozklepněte vejce, rozdrobte fetu a nastrouhejte halloumi. Pokapejte olivovým olejem a posypte špetkou chilli vloček.
www.tacos.cz Ztlumte troubu na 160 °C a pečte shakshuku 12-15 minut. Vejce by měla být upečená, ale uprostřed tekutá, a feta, halloumi a chléb by měly být křupavé a zlatavé.